Birleşmiş Milletler Global Compact Türkiye 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul’da Yapıldı. (05 Nisan 2018)

Birleşmiş Milletler (UN) Küresel İlkeler (Global Compact) Türkiye 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 5 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Garanti Bankası Genel Müdürlük Binası Konferans Salonunda gerçekleşti. Global Compact Türkiye Başkanı Mustafa Seçkin’in UN Global Compact’in 2018 değer önergesini tanıttığı toplantıda ayrıca, UN Global Compact CEO’su ve Yönetici Direktörü Lise Kingo’nun Türkiye iş dünyasına ilettiği video mesajı katılımcılar ile paylaşıldı.

UN Global Compact’in yeni yapılanması çerçevesinde, Global Compact Türkiye Çalışma İlkeleri Global Compact Türkiye üyelerinin oybirliği ile güncellendi. Global Compact Çalışma Grubu Başkanlarının 2017 ve 2018 çalışma grubu faaliyetlerini sunduğu toplantı, UN Global Compact imzacısı Turkcell ve Borusan'ın yurt dışı deneyim paylaşımları ile devam etti.

Mustafa Seçkin, dünyadan örnekler vererek insanlığın ve çevrenin etkilerini ciddi ölçekte hissettiği küresel tehlike ve krizlere dikkat çekerek başladığı açılış konuşmasında UN Global Compact değerlerine ve bu platform çatısı altında işbirliği yapılmasına duyulan ihtiyaca dikkat çekerek konuşmasına devam etti.

Mustafa Seçkin, Global Compact Türkiye Çalışma Gruplarının 2017-2018 faaliyetlerini aktarmaları amacıyla Çalışma Grubu Başkanlarını kürsüye davet etti. Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş-Başkanları Dilek Cesur ve Ata Selçuk, Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Çalışma Grubu Başkanı Aysun Sayın ve Sürdürülebilir Bankacılık ve Finans Çalışma Grubu Başkanı Ebru Dildar Edin’i temsilen Derya Özet Yalgı sunumlarını yaptılar. Çalışma Grubu Başkanları, 2017 yılında gerçekleşen faaliyetlerin yanı sıra Çalışma Gruplarının gelecek dönem projeleri ve vizyonu hakkında da üyeleri bilgilendirdiler.

UN Global Compact hakkında tecrübe paylaşımı yapmaları ve deneyimlerini aktarmaları için 2017 SKH Öncüsü seçilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nu temsilen Turkcell CEO Ofis Uluslararası Kurumsal İlişkiler Uzmanı Hande Aşık ve WEPs Forumu katılımcısı Borusan Holding adına Kurumsal İlişkiler Direktörü Şule Yücebıyık sunumlarını yaptılar.

Global Compact Türkiye Sorumlusu Melda Çele, Değişen küresel dinamiklere uyum sağlamak ve UN Global Compact’in 2018 yılında sunulan yeni değer önergesine uyumluluğunu arttırmak amacıyla önerilen yeni Global Compact Türkiye Çalışma İlkelerini açıkladığı sunumunu gerçekleştirdi. Önerilen Global Compact Türkiye Çalışma İlkeleri, toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

2018 faaliyet planı ve bütçesi hakkında üyeleri bilgilendiren Mustafa Seçkin, kapanış konuşmasını Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Koç Holding yerine Eczacıbaşı Holding’in getirildiğini üyelere bildirerek tamamladı.

Fotoğraf Albümü

Global Compact Türkiye Genel Kurul Toplantısı Sunumu

UN Global Compact CEO’su ve Yönetici Direktörü Lise Kingo’nun Video Mesajı

Faaliyet Raporu 2017